HX-A100 – konečně slušná outdoorovka Panasonic

panasonic A100 Full

I když Panasonic vyrábí kamery již nějaký ten pátek, na outdoorovou, snadno umístitelnou a nositelnou kameru jsme museli čekat až do tohoto roku, kdy teprve nyní představil model HX-A100. Přístup Panasonicu k prozkoumávání nových oblastí trhu je totiž jeho bolístkou – než se rozhoupe, že by bylo dobré mít v nějaké kategorii produkt, území již někdo dávno vykolíkoval a nabízí zatraceně dobrý produkt, kterému není lehké konkurovat.  Naštěstí to vypadá, že u této kamery by se mohlo Panasonicu zadařit.  I když na trhu jsou kamery značek jako GoPro, Contour nebo i Oregon a další, opravdový konkurenční boj, podobně jako tomu je u běžných spotřebitelských kamer teprve začne.

Panasonic sice má již zkušenosti s odolnými kamerami – příkladem je SDR-SW20, le zatím neměl v nabídce takovou, která by se dala označit za univerzální. SW20 přece jenom byla hranatá “handska”, která se pro montáž nebo nošení na těle moc nehodila. A100 je próti ní přímo designována pro využití při sportu a náročných aktivitách. Aby měl uživatel volné ruce, je u A100 k dispozici držák na ucho, takže nemusíte kameru montovat na přilbu.  I na tu ale Panasonic myslí a k dispozici je víceúčelový kit pro montáž právě na helmy, batohy nebo kola.  Kamera je vodotěsná (IPX8) do 1,5 metru po dobu 30 minut, takže pokud to nepřeženete s eskymákem, můžete si ji brát i na vodácké jízdy.  Do opačného prostředí můžete v klidu vyrazit díky její prachotěsné konstrukci.panasonic A100 Camera

Kamera má v sobě Wi-Fi rozhraní, takže ji lze připojit  do sítě a pořídit živé vysílání(s využitím služby Ustream) i souběžná  Full HD záznam. Také lze soubory jednoduše nahrát s využitím smartphonu nebo tabletu na sociální sítě. Kamera nabídne i slušný obrazový výkon –  kombinace F2.5 objektiv a BSI snímač s obrazovým procesorem LSI by mohla z kamery dostat jasný a čistý obraz i za špatného světla. Stabilizátory obrazu Pnasonic umí, takže lze očekávat, že kamera bude v tomto směru patří mezi špičku. Navíc nově zaváděná funkce Level Shot (je i v něžných kamerách) dokáže automaticky provádět korekci sklonu snímků. A100 nahrává ve formátech 1920 x 1080/60 fps, 1280 x 720/120 fps, 640 x 360/240 fps a její výdrž při při nejvyšším rozlišení  vypnutém Wi-Fi rozhraní je 140 minut záznamu.

Foto: Panasonic

Comments are closed.