Vrchem plněný Samsung WA50F, sušička DV50F a chladnička T9000

Samsung předvedl v rámci lasvegaského CESu novou, vrchem plněnou  pračku WA50F s objemem 0,14 m³. Převedeno do rozumného údaje, pračka zvládne na jeden zátah vyprat 36 ručníků. Na americkém trhu by se měla objevit nyní na jaře. Vzhledem k lokální nabídce Samsungu, který se veze na vlně standardních praček by se podobný model, byť pro řadu paneláku v menším provedení  vcelku hodil. Kromě všelijakých chytrých programů na praní, Samsung do pračky přidal technologie Smart Vare, takže v případě potíží si s vámi pračka popovídá, provede rychlou diagnosu a přes smartphone vám zpřístupní nabídku možných řešení. Pračku doplňuje sušička DV50F.

A když už pračka, tak také rozhodně nesmí chybět chladnička.   A to pořádná. Označení T9000 nemá tato chladnička rozhodně náhodou. Zapátráte-li v paměti, T-1000 byl nejdokonalejší Terminator (pomineme-li Terminatrix T-X) a T9000 rozhodně má ambice stát se v tomto segmentu „zabijákem“. Tradiční chladničky vedle ní vypadají jako podvyživení příbuzní. samsung T9000Čtyři dveře znamenají, že pokud by se vám vešla do garsonky, rázem se počet dveří  v bytě zdvojnásobí , ale vzhledem k celkovému objemu 906 litrů (32 kubických stop) takový případ zřejmě nehrozí. Kapacita těch francouzských v případě této chladničky činí 550 litrů, vpravo dole má majitel k dispozici 172 litrů, které může volitelně využít i jako mrazák. Ten stálý, o stejné velikosti, je umístěn vlevo dole. Výčet míst, kam byste se mohli vejít, uzavíráme prostorem vyhrazeným čerstvému ovoci a zelenině.

Chladnička je samozřejmě „smart“. Kromě očekávaných funkcí informujících o stavu zařízení, teplotě uvnitř a dalších provozních údajích, můžete na displeji vyvolat informace o počasí, nalistovat recepty, díky poznámkám nepotřebujete papírky a magnet na ponechání vzkazu apod. Systém dokáže rovněž přehrát hudbu a zobrazit fotografie, Počítá se i s postupným nahráváním dalších aplikací. Otázkou je, zda se s chladničkou řady T-type, tahle pro americký trh je očividně odvozena od v Asii prodávaného Samsungu Zipel T9000, který ale nemá displej. Rozhodujícím faktorem bude samozřejmě cena – v USA si Samsung cení této „chladničky pro Dextera“ na 4000 USD, v Evropě pak nějaké to procento budeme muset připočítat. A vzhledem k tomu, že v ČR běhá již pár desítek chladniček různých značek, které se realizovaly jako dovoz na zakázku odjinud z Evropy, nemusí případný zájemce házet flintu do žita, pokud se neobjeví přímo v oficiální nabídce českého zastoupení.

Foto: Samsung

Comments are closed.